Alles groeit naar het licht.
Dat zouden wij ook moeten doen!

Waarderend Ontwikkelen werkt anders!

Voor wie bekend is met coaching, is het vaak dat zo dat je vanuit de analyse van problemen, in beweging probeert te komen. Dit is een soms erg pijnlijk proces. Mijn eigen ervaring en die van al mijn klanten is dat het ook echt anders kan. Je kunt jezelf ontwikkelen vanuit je kracht, op een positieve & lichte wijze. Als alle organismen op aarde naar het licht toe groeien, waarom zouden wij als mens dan beter worden van het donker, de zwaarte?

De kracht van waarderend ontwikkelen

Na tien jaar gewerkt te hebben met waarderend ontwikkelen (ook wel Appreciative Inquiry genoemd), kan ik zeggen dat het werkelijk overal op ingezet kan worden. Daarom doe ik ook niet anders.

Bij waarderend ontwikkelen gaan we niet dus absoluut niet op zoek naar wat er niet goed gaat. Hier staan we in het begin kort bij stil. Maar daarna gaan we direct kijken naar wat er nu al wel goed gaat. Waarderend Ontwikkelen gaat er vanuit dat iedereen op een manier altijd een positieve ervaring heeft om iets op te lossen. Het onderzoeken van deze ervaringen is dan ook iets wat gedurende het gehele proces terugkomt. Dit onderzoeken is een positief proces, dat je samen met mij als coach doet, maar waar je ook de mensen om je heen bij inzet. Door hen op een positieve manier mee te nemen in jouw veranderingsproces, ga je niet alleen meer resultaat boeken, je hebt er ook nog supporters bij in het dagelijks leven.

Naast het onderzoeken, is ook het visualiseren, dat pas later in de coaching aan de orde komt, typerend voor het waarderend coachen. Dat klinkt wat zweverig, maar dat is het beslist niet. Waar je bij probleem analytisch coachen vooral bezig bent met het oplossen van je problemen, ga je bij waarderend coachen aan de slag met groots en perfect dromen. Bewezen is dat het ideaal dromen van situaties, relaties en andere zaken, een veel positievere impact heeft op je leven, dan het oplossen van problemen. Zeg nou zelf: wie wil er nou niet haar droom realiseren?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een coaching sessie?

Boek hier nu jouw kennismakingsgesprek in met mij