De beste verandering, begint bij jezelf,
vanuit je kracht  en met steun van je omgeving

Over Nicole & Unicole

Ik ben Nicole Vening oprichtster van Unicole coaching voor vrouwen. Na het afronden van de Hotelschool Den Haag heb ik eerst lange tijd bij de bank gewerkt als leidinggevende waarbij ik ik het echt leuk vond om medewerkers, teams en prestaties te versterken. Sinds 12 jaar coach en train ik na een professionele opleiding aan de TFC JJ Trainersacademie te hebben afgerond. Ieder jaar volg ik meerdere trainingen om mezelf te blijven bekwamen. Zo kan ik de beste coach zijn en blijven voor slimme kritische vrouwen zoals jij.

Ik ben moeder van drie kinderen en woon met hen in Loenen ad Vecht tussen Breukelen en Amsterdam. Fijn in het groen, hoewel ik ook heel graag in Amsterdam ben. Zelf geloof ik erg in authenticiteit en vrijheid. Jezelf zijn en eigen keuzes maken is ook iets wat ik mijn kinderen overbreng en mijn coachees. Dat maakt de band die ik met mijn coachees heb ook open en fijn.

Unicole ben ik destijds gestart omdat in de tijd dat ik zelf met kleine kinderen zat merkte dat je als vrouw vaak weinig ruimte voor jezelf ervaart in een periode waarin je er juist heel erg voor anderen bent. Ook heb je als vrouw vanuit wie je bent specifieke uitdagingen op de werkvloer als leidinggevende. Zelf had ik daar ook mijn eigen leerschool in gehad. Inmiddels ben ik al weer bijna 50 en krijg ik coachees van midden twintig tot midden vijftig.

Slimme kritische vrouwen, vaak hoog opgeleid. Ieder met hun eigen verhaal, maar vaak wel in een proces waarin ze merken dat het niet goed loopt en het ze niet lukt om hier zelf wat aan te doen, ondanks de ‘braincapaciteit’.  Ik ben een slimme, snelle denker, maar heb ook geleerd om mijn intuïtie in te brengen. Dit levert mooie gesprekken en inzichten op voor mijn coachees.

Naast Unicole ben ik ook trotse oprichtster van  Shining Xcellence voor het waarderend ontwikkelen van leiderschap – teams – organisaties en voor Project IK waarderende consultancy voor de zorg. De kern van mijn activiteiten is het waarderend ontwikkelen. Vrouwen vormen als individu en als team 85% van mijn doelgroep.

De coach voor jou

Coaches heb je in allerlei soorten en maten. Ik geloof als coach dat onder de juiste voorwaarden,  jij jezelf het beste kent en dat je zelf,  vanuit je kracht, gesteund door de mensen die er voor jou toe doen, bewust positieve patronen in je leven en op het werk kunt inzetten.  Met mijn coaching leer je vanuit nieuwe inzichten, jezelf meer bewust zijnde van jouw unieke sterke punten, nieuwe positieve patronen in te zetten.

Meteen op een probleem inzoomen is niet mijn ding. Niet omdat ik het niet kan, want geloof me ik ben van nature een super criticus. Maar na 10 jaar coachen en 49 jaar leven, kan ik je zeggen dat het ontwikkelen van jezelf vanuit wat niet werk een onnodig pijnlijk proces.

Ik geloof dat als je gewoon goed in je vel zit en jij jezelf goed leert kennen, je veel makkelijker positieve patronen kunt creëren, dan vanuit onzekerheid. Dat betekent dat we na de intake, niet meteen aan de slag gaan met ‘jouw probleem’ maar ervoor gaan zorgen dat jij jezelf zo goed gaat leren kennen en jezelf en je leven zo leert te waarderen, dat het probleem waar je mee bent ingecheckt, over het algemeen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Puur omdat je meer vanuit je kracht leeft.

Zelfs bij vrouwen met een burn-out heeft deze aanpak duurzame resultaten.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen als coach begeleid, in allerlei situaties, soms zelfs in de meest donkere periode van hun leven. Het leuke, en dat klinkt raar, is dat ik weinig vrouwen terugzie, maar via de mensen die zij naar mij doorverwijzen wel hoor hoe goed het met hen gaat.

Hoe klinkt dat?

Vraag nu hier jouw kennismakingsgesprek aan met mij
Boek hier nu jouw kennismakingsgesprek in met mij