Women make the world go around

Vrouwelijke professionals

Naast dat ik zelf een vrouwelijke professional ben, heb ik de afgelopen 10 jaar vrouwelijke professionals als klant gehad. Het opleidingsniveau is over het algemeen HBO+.

Misschien herken jij je wel in één van de volgende beroepen: HR Directeur, Advocaat, Kinderpsychiater, Kandidaat Notaris, Ergotherapeut, Orthopedagoge, Remedial Teacher, Job coach, Manager bij een bank, Manager bij een zorginstelling, Marketing Director, Hoofd Inkoop bij een multinational, Financieel Planner, Hoofd van een basisschool.  De leeftijd van mijn klanten ligt tussen begin 20 en midden 50. De laatste jaren vinden steeds jongere vrouwen hun weg naar mij.

Ik heb Unicole juist opgericht, omdat ik zelf én om me heen merkte dat door de veranderende patronen in de maatschappij, vrouwen steeds meer zijn gaan werken. De zorgtaken die bij een gezin of familie horen, liggen toch in de meeste gevallen bij de vrouw. En daar ontstaan vaak spanningen. Wist jij dat vrouwen in de leeftijd van 30-50 jaar,  afgezien van hun afwezigheid vanwege zwangerschap, meer ziek dan hun mannelijke collega’s. Dit komt zeker niet doordat we het zwakkere geslacht zijn. In tegendeel: we nemen structureel teveel hooi op onze vork. Daarnaast hebben we de neiging om de lat hoog te leggen. Dit levert niet alleen veel spanningen opleveren bij jou, maar ook bij de mensen om je heen: je kinderen, je medewerkers.

Van scherpe analyses naar positieve tools om duurzaam te veranderen

Gaat het analyseren van problemen je goed af?  Je hebt vast gemerkt dat dit slechts het begin is. M.a.w. daarmee ben je er nog niet. Want hoe goed ben je om vanuit die probleemanalyse ook daadwerkelijk dingen te veranderen?

Ik ben altijd onder de indruk als vrouwen tijdens een intake, hun problemen hebben uitgeschreven. Als ik ze aan het eind van hun relaas vraag, wat ze aan deze analyse hebben, houdt het meestal op bij: ‘Niets’. De winst van het waarderend ontwikkelen voor vrouwen zoals jij (en ik) is enorm. De analyse van wat er fout gaat loslaten en je richten op die momenten dat het wel goed gaat of ging, is magie.

Benieuwd naar wat ik met mijn coaching voor jou kan betekenen?

Boek jouw vrijblijvende intakegesprek hier